maanantai 16. toukokuuta 2011

Breaking It Up

Viikonloppu tuli ja meni. Oli kiva käydä taas Vaasassa kääntymässä ja näkemässä kavereita ja perhettä. Tää päivä on menny jokseenkin väsyneissä fiiliksissä johtuen siitä, että katoin tietenki lätkän mm-finaalin (hyvä Suomi!) ja lähin vielä porukalla katsastamaan voiton jälkeisen meiningin keskustassa. Ja aika hulluahan se oli. Ihmiset ajoi autoilla katuja ristiin rastiin tööttäillen ja huudellen hurraa-huutoja avoinaisista ikkunoista, heitteli savupommeja torilla (näytti muuten ihan siltä, että sielä olis ollu pahaki tulipalo!). Muutamia vedonlyöntejäkin oli näyttänyt olevan, sillä torilla tuli vastaan myös alastomia miehiä :D. No täytyyhän sitä juhlia kunnolla, kun kerran niin hieno matsi oli!




Tänään heräsin kuuden junaan aamulla, koska meillä oli opistolla kevätkonsertti. Päivä kului siis roudauksen ja soundcheckien parissa. Oli hauska olla esiintymässä ja katsoa esityksiä ja saatiin jopa Vaasastakin päin kannustusjoukoja yleisöön! Mun iloksi äiti ja iskä oli päättäny lähteä kattomaan meidän päätöskonserttia. Ne tykkäs kovasti esityksistä ja yks mikä jäi äidin mieleen oli mm. meidän luokkalaisen Elinan esitys. Ellu on tosi lahjakas laulaja ja vahvuus on ehdottomasti juuri iskelmä- ja tangobiisit!
Kun Ellun Katujen Kuningatar- kappale oli pärähtäny soimaan niin äiti oli kommentoinu iskälle heti, että "Ei muutaku suoraan vaan Tangomarkkinoille tuo tyttö!"
Noh, itseasiassa toi kommentti oli erittäin ajankohtanen. Elinahan on nimittäin hakenutkin Tangomarkkinoille ja pärjännyt tosi hyvin netissä parhaillaan käynnissä olevissa äännestyksissä.
Käykääpä katsomassa! Tässä tytössä on potentiaalia ja paljon! Täällä saa äännestää! Votevote;)
Mä lauloin konsertissa mm. Olavi Uusivirran ja Anna Järvisen Nuori ja kaunis + Lykke Li:n Breaking it up

treeniä




Nyt täytyy vielä jaksaa treenata huomisia pääsykoebiisejä. Mulla on nimittäin aamulla 06.00 lähtö kohti Turkua ja Turun pääsykokeita. Saa nähdä miten menee!



maanantai 9. toukokuuta 2011

Fashionshoefactory

Heips!


Taas lähti uus viikko käyntiin ja koulupäivät senku vähenee, onpa haikeeta. Mutta toisaalta se tarkottaa sitä, että LOMA lähenee, mikä on tietenki aika ihanaa♥

Viikonloppu meni melko lepposasti. Suurimman osan ajasta vietin Tampereella nähden kavereita ja lisäks sielä on yks mukava tyyppi,jonka luona tulee vietettyä aikaa oikeestaan melkeen joka viikonloppu;). Kävin myös moikkailemassa serkku-tyttöjä ja tätiä Lempäälässä, jonne on vaan 11 minuutin matka Tampereelta junalla. Bueno!

Tytöillä oli karkkipäivä ja herkkusuu kun olen, niin sorruin iteki hieman herkuttelemaan:D. Aurinkoisen päivän kunniaks istuskeltiin sitten Milanan kanssa nurtsilla picnic-viltillä sitä karkkia mussutellen + nauttien lämmöstä!
Milana on tytöistä se nuorempi ja se, jolla on ainakin viis poikaystävää...melkoinen miestennielijä tuo nuorempi serkku-tyttö!:D Rosina on vähän vanhempi ja poikaystäviä ei näy kuulema mailla halmeilla. Rosinan mielestä pojat on nimittäin "ällöjä" ja niissä on tunnetusti niitä "poikabakteereita", u know!
Oli kyllä täydellinen päivä hengailla viltillä järvenrannalla ja viimestään siinä vaiheessa tuli sellanen fiilis, että kesä on tulossa ja vauhdilla! Jihuuu...

Tää viikko koulussa on melko tyhjää. Tunteja ei oo nimittäin paljoakaan, koska koulu lähenee loppuaan. Ja koska meillä on tällä viikolla koulussa niin paljon vapaata, niin päädyin siihen tulokseen että mun on mentävä töihin. Niinpä oonkin tällä viikolla (ja ehkä myös ens viikolla) töissä Orivedellä kenkätehtaalla! Sielä tehdään oikeestaan pelkkiä työkenkiä, eli mistään fashionshoefactorysta ei ole kyse. Lupasin tosin mun kämppikselle Sirulle, että suunnittelen meille sielä ehdottomasti jotkut muotijalkineet, joilla voidaan sitten tepastella koko kesä! Niitä odotellessa!;D

Tässä vielä joitakin kuvia viikonlopusta:




Milana




Rosinan kaveri&Rosina

Technolasit feat. Mirva:D





Öitä!
-Mirva

perjantai 6. toukokuuta 2011

Saisinpa syödä sipulin...

Huh!


Nää kaks viikkoa on ollu yhtä hullunmyllyä! Viime viikko vierähti lähinnä treenaten musiikki-juttuja ja reissaten Jyväskylässä ja Porissa pääsykokeiden perässä. Jyväskylän haastattelu meni mun mielestä ihan hyvin eikä lauluosiossa jännittänyt (onneksi) paljon yhtään! Teoriakoe puolestaan tuntui melko vaikealta...
Porissa aika sama juttu. Ei nyt välttämättä kokonaisuudessaan mitään kympin suorituksia kummassakaan pääsykoepaikassa, mutta parhaani yritin ja näillä mennään!=) Jälkeenpäin jäi ihan hyvät fiilikset kuitenkin molemmista paikoista. Mulla on muutamat pääsykokeet vielä edessä eli vielä pitää jaksaa tsemppaa...toivottavasti jostakin nappais! Sovittiin yhden opiskelukaverin,Jessican a.k.a. Jössin, kanssa että jos päästään opiskelemaan meidän ykkösvaihtoehtoihin, niin syödään molemmat kesällä kokonainen sipuli! Sitä sopii sitte miettiä, että mistä ihmeestä tällanen kummallinen päähänpisto:D??! En osaa oikeen itekään sanoa mistä se tuli, mutta täytyy nyt sitten toivoa että saadaan Jössin kanssa kokea tämä kokonaisen sipulin syönti niin, että vedet valuu silmistä!


Ihanaa, että nyt on perjantai! Meillä oli nimittäin tää viikko koulussa oikeestaan pelkkiä lopputenttejä ja niitä riitti! Maanantaina oli kirjallinen solfa eli säveltapailu. Siinä oli mm. rytmitehtäviä, melodiadiktaatti, kadenssitehtävä ja intervallikuuntelua. Tiistaina oli teoriakoe, josta pääsin pistemäärän mukaan läpi, mutta yks osio on uusittava vielä ens viikolla. Onneks mun opiskelukaveri Iina piti mulle eilen tukiopetusta kyseisestä alueesta ja hokasin (toivon mukaan!) homman melko totaalisesti! On se kumma kun asiat tuntuu joskus niin vaikeilta, mutta loppujen lopuks ne saattaakin olla tosi loogisia ja aika simppeleitä! Lopuks sain vielä muutamia vinkkejä Miisalta (opiskelukaveri hänkin:D), joten eiköhän näiden neitien opastukset auta mut pääsemään teoriakokeesta lopullisesti läpi! Hope so! Kiitos avusta tytöt! <3

Keskiviikkona oli vuorossa koe musahissasta. Siinä piti kuuntelemalla tunnistaa kappaleiden tyylikausi/aikakausi, sävellystyyppi, mahdolliset soolosoittimet/soitinryhmät + säveltäjä ja teoksen nimi. Hirveesti ei oo tullut sen tarkemmin kuunneltua klassista musiikkia ennen oriveden musahissa tunteja, joten kokeeseen treenatessa vierähti tunti jos useampi kappaleita kuunnellessa. Esim. tiistaina kerratessa kuunneltiin reippaina tyttöinä n. 8h  klassista (niillä joilla ei ollu koetta sinä päivänä, oli ollu kuuntelemassa jopa 12h, huuh!) musaa. Vaikka se onki ollu ihan mielenkiintosta tutustua paremmin klassiseen musiikkiin niin luulen, että pysyttelen mielummin siellä popjazz-puolella:). Se vaan on enemmän sitä omaa juttua!

23.30...Ooops! Aika vierähti yllättävän nopeesti tenttibiisejä kuunnellessa/treenatessa. Oli mukava mennä nukkumaan, kun päässä soi kevätuhrit sun muut!


 Torstaina oli vielä viimenen koettelemus, nimittäin solfa suullinen osuus. Ensimmäisessä tehtävässä täytyi lausua paperilla oleva rytmi ääneen. Toinen tehtävä oli primavista-tehtävä, jonka avulla testattiin nuotinlukutaitoa. Siinä oli paperille kirjoitettu lyhyt ennestään tuntematon melodian pätkä, joka piti laulaa mahdollisimman oikein.

Onnekseni pääsin kaikista muista läpi (jeee!Ü) paitsi jo aiemmin mainitsemastani teoriasta. Eli ei muutaku treenaamaan...

Heippa ja ihanaa viikonloppua kaikille! :)

/Mire

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Panadolia&Buranaa&Pharysolia

Heräsin edellisyönä siihen, että olo oli todella KUUMA! Ja nyt ei siis ollut kyse mistään sellaisesta, että olisin tuntenut itseni jotenkin erityisen hotbabe:ksi. Ei. Mulla oli kuumetta,pääkipua ja kurkkukin tuntui olevan vähän turvoksissa. Eilisen päivän vietin sitten Oriveden terveysasemalla jonottaen pääsyä lääkärille ja kun lopulta pääsin, niin kävi ilmi että ei siinä muu auttanut kun panadolia ja buranaa vaan naamaan ja peiton alle huilaamaan. Ostin apteekista lisäksi jotain Pharysol-suihketta, joka on tarkoitettu kipeälle kurkulle.

Toimii!:-)









Onneksi olo on jo parempi eikä kurkussakaan tunnu enää niin pahalta. Sattui kuitenkin aika huonoon saumaan tämä sairastuminen. Mulla on nimittäin ensimmäiset pääsykokeet kouluihin jo torstaina (28.4) ja perjantaina (29.4) ja ei siinä muuten mitään, muttaku haen muusikon koulutukseen pääaineena popjazz-laulu, niin pääsykokeet sisältää luonnollisesti teoriakokeiden ym. testien lisäksi laulunäytteen...

Noh, päätin kuitenkin että saan luvan sairastella vielä tän päivän, mutta huomenna oon terve!
Ei muutaku suihkuttelemaan Pharysolia, moikka!:)


/Mirva