tiistai 31. heinäkuuta 2012

Tallinn

Loma lähenee loppuaan (tänään oli viimeinen lomapäivä!!) , mutta oon tyytyväinen siihen mitä kaikkea sen aikana ehti tehdä. Oon jo kauan halunnut lähteä Tallinnaan ja varattiinkin sieltä sitten hotelli pariksi päiväksi. Mulla on ollut Tallinnasta sellainen kuva, että se on täynnä alkoholista innostuneita suomalaisia humalapäissään ja että jokaista vastaantulijaa saa suurinpiirtein karttaa siinä pelossa että laukusta häviää arvotavaraa, mutta ei sielä mun mielestä ainakaan niin paljoa täytynyt varoa varkaita kuin mitä olin kuullut. Yleensä ulkomaille lähtiessä on ihana päästä näkemään paikallisten elämää - turistialueet kun tuppaavat aina olemaan kaikkialla niin samanlaisia ja noh, perus turistimestoja! Kysyttiin siis neuvoa ja löydettiin kuin löydettiinkin sellaisiakin paikkoja joissa ei niin paljon turisteja pyörinyt - meitä lukuunottamatta! ;)

"I have no money for wedding pants please help!!" And so I did...

Olimme siis Vanhassa Kaupungissa päin, joka sijaitsi ihan satama-alueen tuntumassa. Erilaisia pikkupuoteja ja ravintoloita riitti vaikka kuinka paljon, mutta yhdestä tuli selkeä lemppari! Löydettiin "African Kitchen" niminen ravintola erään kadun varrelta. Paikkana African Kitchen oli leppoisa, mutta siisti, hinnat halvat ja ruoka hyvää. Afrikkalaisen ruoan lisäksi taustalla soiva reggae, seinämaalaukset ja koristeet henkivät afrikkateemaa.


Ollaan kesän aikana haluttu myös toteuttaa pyöräily Tandemilla ja löysimmekin African Kitcheni:ä vastapäätä pyörävuokraamon, jossa vuokrattiin Tandempyöriä! Kolme tuntia maksoi vain n.9e, joten vuokrattiin sellainen ja lähdettiin pyöräilemään pitkin rantakatua. Aluksi kommunikointi ei oikein sujunut, kun toinen puhui niin ettei taakse kuulunut mitään, mikä taas johti yllättäviin liikkeisiin joihin ei ollut ehtinyt valmistautua. Loppujen lopuksi pääsimme kuitenkin vauhtiin eikä ongelmista ollut tietoakaan! Täytyy kyllä sanoa, että se oli hauskin pyöräreissu ikinä! :D Suosittelen!

Viimeisenä iltana käytiin vielä paikallisten suosimassa kahvilassa nimeltä MUST PUUDEL.
Käymisen arvoinen paikka sekin, ainakin mun mielestä. Tunnelmallinen, ihana, pieni, retro.


Rahaa shoppailuun meni myös jonkin verran, mutta aivan älyttömästi ei tullut osteltua. Käytiin Tallinnan suurimassa ostoskeskuksessa Rocca al Mare:ssa ja sielä vierähtikin muutama tunti, sen verran iso ostoskeskus se oli! Viimeisenä päivänä kipaisin vielä lähempänä olevassa ostoskeskuksessa Kristiine:ssa.
Alla muutamia ostoksia:

Zaran paita 14,90e

9,90e ballerinat Terranovasta
Ostin myös mm. niken mustat urheilushortsit, kynsilakkoja ja kaksi muuta paitaa + jotain koruja. Ostoksia ei siis kertynyt mitenkään ylenmäärin, mutta ihan sopivasti. :)










-Mirva





















maanantai 16. heinäkuuta 2012

Let's go before it's too late

Onneks viikonloppuna ei sadellut kauheesti - sai olla ulkona ja myös perjantain suunnitelmatkin toteutuivat.
Tein myös ekaa kertaa elämässäni Sushia! Niiden teko oli (alkukankeudesta huolimatta!) melko helppoa. Ostettiin kaupasta valmis pakkaus, joka sisälsi kaiken muun tarvittavan, paitsi täytteet. Tehtiin Kalifornianrullia ja Savulohi-kurkkurullia. Ekan kerran maistoin Sushia tän vuoden alussa ja oon jo ihan hurahtanut niihin. Ehdottomasti yks lemppariruoista!








Kalifornianrulla: riisin päälle levitettynä majoneesia ja keskelle avokadoa+rapua.
Aloittelijana unohdin ekasta Kalifornianrullasta majoneesin! :(


Savulohi-kurkkurulla: Savulohta+todella ohuita&n.2,5cm pituisia kurkkuviipaleita



Sushia wasabi-, ja inkivääritahnan sekä oliivien kera! Ja oli muuten hyvää!;)



Onneksi mun täytyy herätä töihin enää neljänä aamuna kuudelta. Sen jälkeen mulla alkaa nimittäin loma...ihanaa!


/Mirva









perjantai 13. heinäkuuta 2012

Good Morning Neighbours!

Tänään työt alkaa vasta yhdeltätoista, joten nukuin makoisasti puol kasiin. Olisin voinut herätä vähän myöhemminkin töiden suhteen, mutta kun on tottunut noihin kuuden herätyksiin niin on kyllä tosi vaikeeta nukkua mitenkään tosi pitkään. No, mutta pääasia että on kuitenkin ihan pirtee olo! :)

Aamulla työstin taas yhtä biisiä eteenpäin, mitä ollaan itseasiassa jo vähän tsekkailtu studiollakin. Varmaan naapuritkin heräs, kun aloin puol ysin jälkeen (ja vielä lauantaiaamuna) kailottamaan :D...sorry, got to do what i gotta do! Biisien teossa on ärsyttävää välillä se, kun on keksinyt jotain toimivaa, mutta sitten ei enää keksi yhtään mitään vaikka kuinka yrittää. Näin mulla kävi hetkellisesti esimerkiksi tän biisin teossa. Silloin yleensä vaan unohdan sen hetkeksi ja otan taas myöhemmin esille, jolloin useesti myös tulee taas uusia ideoita. Patience...sitä tarvitaan!

Myöhemmin tänä iltana mennään yhtiin levynsoittelu kemuihin rannalle, jos sää vaan sallii! Tällä hetkellä taivaalla on kyllä melko paljon pilviä, mutta ehkä ne illan myötä antaa auringolle vähän enemmän tilaa... Toivotaan parasta!

/Mirva








torstai 12. heinäkuuta 2012

Turning Tables

Vapaapäivä! Oli kyllä hyvä, kun sai nukkua oikeen kunnolla sen sijaan, että olisi herännyt kuudelta töihin niinkun mä yleensä tapaan aina muuten tehdä. Kun olin puoli yhdeltä herännyt, niin päätettiin Lindan kanssa lähteä aamupalalle ulos. Haettiin kaupasta kroisut ja hedelmiä ja mitä nyt kumpikin halusi ja mentiin ulos syömään ennenkun Lindan täytyi lähteä takaisin Hankoon junalla.Oli kyllä mukava taas nähdä kyseistä tyttöstä! Ollaan tunnettu vasta melkeen kaksi vuotta ja meistä tuli melkeempä heti kuin paita ja peppu! :)


 Linda tuli tiistaina meille ja saatiin kyllä heti actionia elämään. Oltiin nimittäin menty jo kaikki kolme unten maille, mutta en millään saanut unta yläkerrasta (taas kerran) kuuluvan metelin takia. Meteli yltyikin pariskunnan kämpässä sen verran kovaksi, että päätin soittaa poliisit paikalle. Kävin laittamassa ulko-oven väliin jotain, ettei se olisi ollut lukossa ja pyysin Harrin mukaan, koska yksin en olisi todellakaan uskaltanut lähteä. Päädyimme tosin juoksemaan ulos pyjamissa, koska kun olimme alakerrasta lähdössä takaisin kämpällemme niin ilmeisesti kyseisen pariskunnan kämpän ovi aukesi ja kolahti tosi kovaa kiinni ja joku lähti portaita alas vauhdilla. Odottelimme sitten pyjamissa ulkona kunnes poliisit olivat pariskunnan hakeneet pois ja menimme takaisin sisälle. Olihan siinä hieman kuumotusta, mutta tuntui sinänsä koomiselta juosta naapureita pakoon pyjamissa yöllä!

Eilen olimme kaveriporukalla nauttimassa kesästä musatalon edustalla ja illemmalla käväisimme myös baarissa. Mulla tosin oli hieman väsy aikaisten työaamujen takia, jonka vuoksi fiilistä ei ollut aivan älyttömästi, mutta eihän sitä aina voikaan olla.
Nyt ajattelin lähteä kiertelemään IKEAan vapaapäivän kunniaks. Jospa sieltä tarttuisi jotain kivaa mukaan :)!


Tässä vielä yksi Adelen biisi, jota oon kuunnellut paljon lähiaikoina. Adele osaa kyllä aina inspiroida...




Mukavaa loppuviikkoa kaikille!



/Mirva
















sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Holidays


Oon ollut pitkään kirjottamatta tänne mitään. Osasyy siihen on se, että ennen kun lähdin viettämään kesälomaa niin sain vahingossa väännettyä mun vastahankitun mokkulan  rikki. Ja siinähän se sitte oliki - goodbye netti. Just olin ostanu mokkulan ja sit meen sen rikkomaan kun kurotin maasta jotain ja töytäisin samalla koneessa kiinni olevan mokkulan peballani katki. Hienoa! :D

Nyt on kuitenki jälleen kerran mokkula hankittu elikkäs pääsen taas nettiinkin kätevästi. Kotona Vaasassa vietetyn kesäkuun päätin pitää taukoa bloggailusta ihan vaan siksi, että halusin keskittyä muihin juttuihin.

Kesäkuun vietin siis kotona Vaasassa ja olin mm. läheisten kanssa, studiolla ja keikoilla kaverini Janeten kanssa. Tuli myös oltua jopa kolmessa eri kesätyössä, joten kesätöiden monipuolisuudesta ei ainakaan ollut puutetta!

Päätettiin kuitenkin paremman puoliskon kanssa, että halutaan viettää osa kesästä myös Helsingissä, joten ollaan oltu täällä nyt heinäkuusta lähtien. On kyllä oikeen hyvä fiilis Helsingistä, kesästä ja kaikesta. Nyt asutaan myös Harrin kanssa samassa kaupungissa hetki aikaa, joten junailut saa jättää sikseen puoleksi vuodeksi Harrin pitäessä puoli vuotta taukoa koulusta. Edessä saattaa jossain vaiheessa olla myös Australian matka syksyllä, mutta siitä myöhemmin lisää... Täällä oon jatkanut kesätöiden tekoa kaupassa ja ottanut mahdollisimman rennosti! Viikko on vierähtänyt yllättävän nopeesti, mutta silti kaikkea kivaa on jo ehtinyt tehdä. Käytiin Hangossa moikkaamassa meidän kaveria Lindaa mun vapaapäivänä ja täytyy sanoa, että oli ihana paikka! Otettiin aurinkoa, syötiin Lindan kesätyöpaikassa Makaronitehtaalla, käveltiin kallioilla, uitiin, naurettiin ja nautittiin!

Tähänastisesta lomasta muutamia kuvia.

                                            
                                Koulunpäättäjäiset:

Kaverin läksiäiset Tampereella

studiolla :)
Vaasa
                                                                       

                                                                        
                                                 Hanko:

Makaronitehdas
Kuva ei ehkä ole mitä imartelevin mutta nauratti tuo "vesikauluri", jonka kamera oli onnistunut nappaamaan :D



 

/Mirva