tiistai 31. heinäkuuta 2012

Tallinn

Loma lähenee loppuaan (tänään oli viimeinen lomapäivä!!) , mutta oon tyytyväinen siihen mitä kaikkea sen aikana ehti tehdä. Oon jo kauan halunnut lähteä Tallinnaan ja varattiinkin sieltä sitten hotelli pariksi päiväksi. Mulla on ollut Tallinnasta sellainen kuva, että se on täynnä alkoholista innostuneita suomalaisia humalapäissään ja että jokaista vastaantulijaa saa suurinpiirtein karttaa siinä pelossa että laukusta häviää arvotavaraa, mutta ei sielä mun mielestä ainakaan niin paljoa täytynyt varoa varkaita kuin mitä olin kuullut. Yleensä ulkomaille lähtiessä on ihana päästä näkemään paikallisten elämää - turistialueet kun tuppaavat aina olemaan kaikkialla niin samanlaisia ja noh, perus turistimestoja! Kysyttiin siis neuvoa ja löydettiin kuin löydettiinkin sellaisiakin paikkoja joissa ei niin paljon turisteja pyörinyt - meitä lukuunottamatta! ;)

"I have no money for wedding pants please help!!" And so I did...

Olimme siis Vanhassa Kaupungissa päin, joka sijaitsi ihan satama-alueen tuntumassa. Erilaisia pikkupuoteja ja ravintoloita riitti vaikka kuinka paljon, mutta yhdestä tuli selkeä lemppari! Löydettiin "African Kitchen" niminen ravintola erään kadun varrelta. Paikkana African Kitchen oli leppoisa, mutta siisti, hinnat halvat ja ruoka hyvää. Afrikkalaisen ruoan lisäksi taustalla soiva reggae, seinämaalaukset ja koristeet henkivät afrikkateemaa.


Ollaan kesän aikana haluttu myös toteuttaa pyöräily Tandemilla ja löysimmekin African Kitcheni:ä vastapäätä pyörävuokraamon, jossa vuokrattiin Tandempyöriä! Kolme tuntia maksoi vain n.9e, joten vuokrattiin sellainen ja lähdettiin pyöräilemään pitkin rantakatua. Aluksi kommunikointi ei oikein sujunut, kun toinen puhui niin ettei taakse kuulunut mitään, mikä taas johti yllättäviin liikkeisiin joihin ei ollut ehtinyt valmistautua. Loppujen lopuksi pääsimme kuitenkin vauhtiin eikä ongelmista ollut tietoakaan! Täytyy kyllä sanoa, että se oli hauskin pyöräreissu ikinä! :D Suosittelen!

Viimeisenä iltana käytiin vielä paikallisten suosimassa kahvilassa nimeltä MUST PUUDEL.
Käymisen arvoinen paikka sekin, ainakin mun mielestä. Tunnelmallinen, ihana, pieni, retro.


Rahaa shoppailuun meni myös jonkin verran, mutta aivan älyttömästi ei tullut osteltua. Käytiin Tallinnan suurimassa ostoskeskuksessa Rocca al Mare:ssa ja sielä vierähtikin muutama tunti, sen verran iso ostoskeskus se oli! Viimeisenä päivänä kipaisin vielä lähempänä olevassa ostoskeskuksessa Kristiine:ssa.
Alla muutamia ostoksia:

Zaran paita 14,90e

9,90e ballerinat Terranovasta
Ostin myös mm. niken mustat urheilushortsit, kynsilakkoja ja kaksi muuta paitaa + jotain koruja. Ostoksia ei siis kertynyt mitenkään ylenmäärin, mutta ihan sopivasti. :)










-Mirva





















1 kommentti:

  1. ooi vitsi! mäkin haluun Tallinnaan näiden kuvien jälkeen! olin siellä viimeks, kun olin 5v. ja pyörittiin just niillä turistimestoilla, mistä sai laittomasti halpoja vhs-kasetteja ja muuta krääsää :D

    VastaaPoista