tiistai 27. marraskuuta 2012

10 days left!

Super jännää, kun lähtö alkaa häämöttämään. Ehkä nyt voin jo hakea sen rinkankin sieltä kellarista ja alkaa miettiä mitä pakata mukaan! Mun kamera ei jostain syystä oo pitkään aikaan suostunut ottamaan kuvia, niin en oo kauheesti päivitellyt tänne tekemisiäni. Mun mielestä kuvat vaan sanoo niin paljon enemmän kuin pelkät sanat ja tekee blogista ehdottomasti mielenkiintosemman. Anyway, itse otettuja kuvia ei nyt oikein ole tänne laittaa, mutta toivottavasti saan pian kameran kuntoon.

Viikonloppuna olin kotona Vaasassa juhlistamassa vähän synttäreitä ja pidettiin pienellä porukalla Mexico-teemaiset juhlat. En halunnut tarjoilla mitään makeaa, joten kehittelin teemaan sopivan suolaisen muffinssireseptin. Ja vaikka itse sanonkin niin muffinssit onnistui mun, ja kommenteista päätellen myös kavereiden, mielestä hyvin! :D Niistä sain napattua pari kuvaa, mutta unohdin sitten siirtää ne koneelle ja kamera on tietenkin Vaasassa. Tässä kuitenkin resepti, jos joku haluaa testata.
 
Mexicon Muffinssit:

n.20 kpl

Täyte:
2 pkt Kevyt naudan jauheliha 400g
2 pkt Cheddar juusto
2 pkt Santa Maria taco spice mix
1 pkt Tuorejuustoa, itse käytin Lidl'istä ostettua Mixed Pepper tuorejuustorengasta
3-4 Punasipulia
n.2-4 rkl Salsakastiketta
Pohja:
2 pkt Pirkan rukiinen piirakkapohja

Osta lisäksi 1 pkt isoja muffinivuokia, esim. Pirkka Amerikan muffinivuoka

Anna piirakkapohjien sulaa huoneenlämmössä n. tunti.
Paista jauheliha ja pilko sipulit sekaan. Lisää hetken paistamisen jälkeen Santa Marian taco spice mix-pussit ja sekoita hyvin. Lisää tuorejuusto ja salsakastike ja sekoita, kunnes täyte on tasainen.

Kauli sulanut piirakkataikina littanaksi. Muista, että taikinasta ei saa kuitenkaan tulla liian ohutta. Muotoile sopivan kokoinen pala kaulittua taikinaa muffinivuokaan pohjalle ja ylös asti reunoille niin, että siitä tulee ikään kuin "syli" täytteelle. Lisää täyte ja päällystä muffini cheddar-juuston paloilla. Anna paistua uunissa n. 35-40 min and that's it!

Tästä tuli nyt vähän ruoka-aiheinen postaus tällä kertaa, mutta toivottavasti maistuu, jos joku aikoo reseptiä kokeilla! ;D





/M













 







 
 














 










sunnuntai 4. marraskuuta 2012

OLD & GOOD MEMORIES

Suunnittelin, että olisin lähtenyt viikonloppuna Tampereelle katsomaan tätiä ja serkkuja ja mun kaveria Lindaa. Harmikseni kaikilla sattui olemaan niin kiireinen aikataulu, että jäinkin Helsinkiin. Sekin oli kuitenkin ihan hyvä päätös - tuli nimittäin tehtyä kaikenlaista mukavaa, vaikka aluksi ei ollut paljon mitään suunnitelmia viikonlopulle täällä.
Perjantaina olin katsomassa meidän koululla Not About Us - nimistä gospelkonserttia. Se oli erään opiskelijan lopputyö ja täytyy sanoa että en oo hetkeen ollut katsomassa mitään niin mahtavaa keikkaa meidän koululla. Yleisöäkin oli niin paljon, että sali oli rappusia ja seinänvierustoja myöten täynnä!
Konsertin jälkeen olin päättänyt lähteä vielä salille, koska kyllähän mulla täytyy olla haba kunnossa ennen kuin meen löhöämään yhdellekkään biitsille Ausseissa! ;)


Lauantaina lähdin Messukeskukseen katsomaan lähinnä Boardexpon tarjontaa. Ennen sitä käväsin pikaisesti Skiexpon alueella moikkaamassa mun hyvää ystävää, Anjaa, joka oli siellä töissä. Olisin halunnut ostaa jonkun kivan pipon tulevia laskureissuja varten, mutta löysin vain yhden varteen otettavan ehdokkaan. Se ei kuitenkaan tuntunut ihan siltä MUN pipolta, joten jätin sen hyllylle ja kiersin kojuissa lähinnä unelmoimassa uusista laskuvaatteista ja ennen kaikkea uudesta laudasta! Ja nimenomaan unelmoimassa, koska nyt en aijo törsätä sentin senttiäkään mihinkään talvikamoihin. First the sun, then the snow! Katsotaan sitten tammikuussa uudestaan niitä laskuvaatteita, uutta lumilautaa jne! (Jos vaan reissun jälkeinen tili sallii :D)
Kun olin kierrellyt tarpeeksi kojuissa, niin lähdin vielä salille kahdeksi tunniksi. Urheileminen tuntuu vaan niin hyvältä. Välillä (lue: usein) on niitä hetkiä, ettei jaksaisi millään nostaa takamustaan ylös ja lähteä treenaamaan, mutta kun sen vaan tekee niin tulee niin hyvä fiilis! Itse en ainakaan pystyisi elämään ilman urheilua, jonka vuoksi pyrinkin käymään säännöllisesti salilla ja tanssitunneilla. Tanssitunnit sain aloitettua täällä Helsingissä vasta nyt syksyn alussa ja oon tykännyt tosi paljon! Onkin ollut ikävä tanssimista ja ylipäänsä jotain luovaa urheilua (salitreenissä kun ei ole mielestäni luovuutta tippaakaan, vaikka tehokasta onkin) - sellaista kun tuli harrastettua ennen paljon enemmän. Hinnat täällä Helsingissä käy vaan niin kalliiksi, että ihan kaikenlaisiin harrastuksiin ei ole opiskelijana varaa. Selailin äsken muutamia kuvia mun entisistä harrastuksista ja tuli kauhea ikävä niitä ja entisiä joukkuekavereita!

Oon pienestä pitäen harrastanut tanssin lisäksi myös kilpajoukkuevoimistelua. Mua naurattaa aina kun katson tätä kuvaa, lyhyimmät on niin söpöjä ruipeloita! Anteeks tytöt :D
Meidän Tarantella-ohjelma
Tämä taisikin olla viimeinen ohjelma missä olin mukana, ennenkuin lopetin joukkuevoimistelun Amfit-joukkueessa. Ikävä tyttöjä!
Ensimmäiset streetin SM-kisat! Meidän pienryhmä voitti silloin kultaa wuhuu!:D -06


SMpronssia muodostelma -06
SMhopeeta '08 Audio

Kiinalainen Soittorasia Power Mover '08 kultaa!
Roll The Dice! SMpronssia '09
 Tätä kaikkea on kyllä todella ikävä! Toisaalta elämä jatkuu ja vastaan tulee kokoajan uusia, erilaisia asioita ja tilanteita, joita voi taas liittää omiin hyviin muistoihin! :)

Olin viikonloppuna myös mun luokkakaverin tupareissa, tanssitunnilla ja näin pitkästä aikaa mun pikkuserkkua Lindaa. Ollaan yritetty järjestää tapaamista jo yli vuosi ja vihdoin saatiin se aikaseks! Joskus tapaamisetkin on niin järjestelyistä vain kiinni! Kaikilla on yleensä niin paljon omia menoja, ettei aikaa meinaa muka löytyä, mutta todellisuudessa sitä löytyy aina - jos vain laittaa löytymään!

Tällaisia ajatuksia tällä kertaa!
Nyt nukkumaan, good night sleep tight!

/M
















maanantai 29. lokakuuta 2012

Counting the days

Matkakuume! Tekisi jo mieli alkaa pakkaamaan Australian reissua varten, mutta eihän siinä olisi mitään järkeä kun matkaan on vielä 40 päivää! Jos sitä miettii liikaa niin tuntuu, ettei pysty keskittymään tähän hetkeen ja näihin päiviin ennen lähtöä. Alla kuva mun upouudesta Haglöfsin rinkasta. Tosin se nyt saa vielä pysyä kellarissa, etten tuu hulluksi tämän matkakuumeen kanssa!!!


Viikonlopun olin Vaasassa mun ystävien Elisan ja Mirkun synttäreitä viettämässä. Kuvamateriaalia myöhemmin! Tää viikko tulee olemaan melko rento koulun suhteen, koska meidän koulussa on konserttiviikko. Normaalien tuntien sijaan käydään siis katsomassa opiskelijoiden keikkoja! Tänään ei kuitenkaan oo vielä mitään paitsi illalla, mutta silloin oonkin jo töissä...
Nyt vähän The Vampire Diaries-sarjaa ja sit kämpän siivousta!

Kivaa viikkoo kaikille! :)


/M


sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syysloma

Syysloma lähenee loppuaan. Ikävä Vaasaan kasvoi niin suureksi, että päätin alkulomasta käydä siellä ja kannatti kyllä! Tytöt tuli meille yökylään ja tehtiin lohisalaattia, laitettiin sauna päälle ja oltiin vaan. Seuraavana päivänä kävin moikkaamassa mummaa. Oli kiva taas nähdä ja höpistä kaikesta, elämästä.  Ruoaksi päätettiin tehdä kanansiipiä ja kasviksia. Jälkiruokaehdotuksina oli kahvia tai jätskiä, mutta sanoin että kahvi riittää koska oon yrittänyt nyt vähän vältellä kaikenlaisia herkkuja. Kun menin pöytään istumaan niin ei aikaakaan, kun mumma tuuppas mun eteen laskiaispullan kermavaahdon ja hillon kera ja käski syödä. Se siitä terveellisyydestä sitten...:D
Vinkiksi voisin sanoa, että jos on aikeissa syödä terveellisemmin niin mummolat kannattaa kiertää kaukaa!

Kävin myös mun siskon ja sen poikaystävän luona. Syötiin iltapalaa ja katottiin salkkareita ja mitä nyt teeveestä sattui tulemaan. Illan päätteeksi mentiin vielä tyttöjen kanssa ajelemaan ja Maria, mun yksi parhaista ystävistä, sai näyttää meille ajotaitonsa juuri suoritetun ajokorttinsa kunniaksi ;)!



Harri lähti loppiviikosta kohti Australiaa. Kummallista kun kämpässä on niin hiljaista, mutta eiköhän tähän taas pian totu. Mulla on joulukuussa vielä edessä lähtö Ausseihin ja tästä taitaa tulla kyllä yhtä päivien laskua lähtöpäivään saakka. Ihanaa kun tietää, että edessä on pian jotain mahtavaa!:)



    /Mirva








sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Sunday Brunch

Huuh, vieläkin jotenki täynnä aamuisesta Fazerin brunssista! Oltiin varattu Fazerin kahvilasta pöytä yhdentoista jälkeen ja suosittelen lämpimästi. Pöydät notkui vaikka minkälaisia herkkuja ja ei oo epäilystäkään siitä, että sieltä lähtis nälkäsenä pois. Uumoilin heti brunssin jälkeen, että tänään ei varmaan tarvi syödä enää yhtään mitään ja oon edelleen sitä mieltä. Enintään teetä iltapalaks!

Hieman väsyneen näköinen neiti...

Viikonloppu tuli ja meni mukavasti, mutta on kyllä aiheuttanut pienen väsyn. Perjantain keikan jälkeen Harri sai mut suostuteltua vielä suoraan junalta läksiäisjatkoille baariin. Menin, vaikka vähän junamatkan jälkeen väsyttikin - kerranhan ne läksiäiset vaan on. Eilen taas oli mun hyvän ystävän Anjan ja sen siskon synttärijuhlat, joita ei tietenkään voinut jättää väliin. Kaikenlaista tapahtumaa on siis viikonloppuna ollut, mutta kuitenkin kivaa sellaista. Ens viikko meneeki sitten syysloman parissa! Ihana pitää pieni viikon loma. Saa nähdä, jos tulee käytyä Vaasassakin? Loppuviikon haluan kuitenki olla Helsingissä ennen Harrin lähtöä muille maille!

Brunssin jälkeen käytiin vielä kiertämässä Kauppatorilla. Sielä oli joku ihme laivapäivä ja käytiinkin piipahtamassa yhden laivan kannella! :D Tässä vielä kuvia tästä päivästä ja muutama keikkakuva, jotka sain tänään käsiini:
                                                              
                                                                Merimiehet vauhdissa...?








/Mirva


perjantai 12. lokakuuta 2012

Edes takas

Junamatkat osaa olla tosi väsyttäviä. Olisinpa jo Helsingissä!!!
Istun tällä hetkellä siis (kuten varmaan jo ymmärsitte) junassa matkalla takasin kohti Helsinkiä. Lähdin päivällä Seinäjoelle, koska meillä oli sielä Pohjanmaan Sotilassoittokunnan kanssa keikka Etelä-Pohjanmaan reserviupseereiden 60-v juhlissa. Ensimmäinen keikka meillä oli n. kolme viikkoa sitten Pohjanmaan Pelastusalan juhlissa.Oli kyllä hienoa saada taas laulaa sellaisen kokoonpanon kanssa! :)


Harri on pitänyt tänään läksiäisiä meillä kotona, koska se lähtee ens viikon lauantaina Australiaan! Ihan mahtavaa, mutta voisinpa mäkin jo lähteä mukaan! Aijon kuitenkin sinnitellä - oon nimittäin itsekin varannut lennot Ausseihin joulukuun alulle! Oon sinne kauan jo halunnut, joten miksipä en olis lähtenyt nyt? Koska niinhän se menee, että täytyy tehdä jotain unelmiensa eteen, eikä vaan unelmoida niistä! Ainakin sellaisten eteen, jotka on mahdollista toteuttaa.


/Mirva







 


maanantai 8. lokakuuta 2012

Tunti aikaa

Hei!

Oon ollut todella laiska taas tän mun blogin kanssa, surprise! Ajattelin, että teen tätä sillon kun siltä tuntuu, mutta kyllä sen vaan huomaa että liian pitkä hiljaisuus alkaa ahdistamaan ja varsinki kun kavereiltakin tulee "sä oot vieläkin siellä Tallinnassa, ala nyt päivittelemään sitä sun blogia"-tyylistä kommenttia!
Nyt otin itteeni niskasta kiinni ja päivitän taas ennenkun lähden tunnin päästä töihin.

Viikonloppuna olin lauantaina töissä ja töiden jälkeen suuntasin Rossoon. Mun sisko ja sen poikaystävä oli tullu viettämään viikonloppua tänne Helsinkiin mun ja Harrin kanssa, ja päätettiin sen vuoks käydä syömässä vähän "hienommin". Tosin Rosso nyt on melko perusrafla, mutta kuitenkin ihan kiva sellainen. Rosson jälkeen käytiin kaupassa ostamassa mitä nyt kukin halus ja tultiin meille loppuillaks. Juteltiin, keksittiin hauskoja vitsejä (joille kukaan muu ei varmaan olis nauranut) ja katottiin teeveetä. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa taas Miraa ja Jonia. Sunnuntaina käytiin vielä kävelyllä ennen niiden lähtöä takas Vaasaan.


Nyt taas töihin rahaa tienaamaan. Onneks mulla on kuitenkin hyvä motivaattori siihen, että jaksan käydä töissä. Siitä lisää seuraavassa postauksessa...:)



/Mirva




      







tiistai 31. heinäkuuta 2012

Tallinn

Loma lähenee loppuaan (tänään oli viimeinen lomapäivä!!) , mutta oon tyytyväinen siihen mitä kaikkea sen aikana ehti tehdä. Oon jo kauan halunnut lähteä Tallinnaan ja varattiinkin sieltä sitten hotelli pariksi päiväksi. Mulla on ollut Tallinnasta sellainen kuva, että se on täynnä alkoholista innostuneita suomalaisia humalapäissään ja että jokaista vastaantulijaa saa suurinpiirtein karttaa siinä pelossa että laukusta häviää arvotavaraa, mutta ei sielä mun mielestä ainakaan niin paljoa täytynyt varoa varkaita kuin mitä olin kuullut. Yleensä ulkomaille lähtiessä on ihana päästä näkemään paikallisten elämää - turistialueet kun tuppaavat aina olemaan kaikkialla niin samanlaisia ja noh, perus turistimestoja! Kysyttiin siis neuvoa ja löydettiin kuin löydettiinkin sellaisiakin paikkoja joissa ei niin paljon turisteja pyörinyt - meitä lukuunottamatta! ;)

"I have no money for wedding pants please help!!" And so I did...

Olimme siis Vanhassa Kaupungissa päin, joka sijaitsi ihan satama-alueen tuntumassa. Erilaisia pikkupuoteja ja ravintoloita riitti vaikka kuinka paljon, mutta yhdestä tuli selkeä lemppari! Löydettiin "African Kitchen" niminen ravintola erään kadun varrelta. Paikkana African Kitchen oli leppoisa, mutta siisti, hinnat halvat ja ruoka hyvää. Afrikkalaisen ruoan lisäksi taustalla soiva reggae, seinämaalaukset ja koristeet henkivät afrikkateemaa.


Ollaan kesän aikana haluttu myös toteuttaa pyöräily Tandemilla ja löysimmekin African Kitcheni:ä vastapäätä pyörävuokraamon, jossa vuokrattiin Tandempyöriä! Kolme tuntia maksoi vain n.9e, joten vuokrattiin sellainen ja lähdettiin pyöräilemään pitkin rantakatua. Aluksi kommunikointi ei oikein sujunut, kun toinen puhui niin ettei taakse kuulunut mitään, mikä taas johti yllättäviin liikkeisiin joihin ei ollut ehtinyt valmistautua. Loppujen lopuksi pääsimme kuitenkin vauhtiin eikä ongelmista ollut tietoakaan! Täytyy kyllä sanoa, että se oli hauskin pyöräreissu ikinä! :D Suosittelen!

Viimeisenä iltana käytiin vielä paikallisten suosimassa kahvilassa nimeltä MUST PUUDEL.
Käymisen arvoinen paikka sekin, ainakin mun mielestä. Tunnelmallinen, ihana, pieni, retro.


Rahaa shoppailuun meni myös jonkin verran, mutta aivan älyttömästi ei tullut osteltua. Käytiin Tallinnan suurimassa ostoskeskuksessa Rocca al Mare:ssa ja sielä vierähtikin muutama tunti, sen verran iso ostoskeskus se oli! Viimeisenä päivänä kipaisin vielä lähempänä olevassa ostoskeskuksessa Kristiine:ssa.
Alla muutamia ostoksia:

Zaran paita 14,90e

9,90e ballerinat Terranovasta
Ostin myös mm. niken mustat urheilushortsit, kynsilakkoja ja kaksi muuta paitaa + jotain koruja. Ostoksia ei siis kertynyt mitenkään ylenmäärin, mutta ihan sopivasti. :)










-Mirva





















maanantai 16. heinäkuuta 2012

Let's go before it's too late

Onneks viikonloppuna ei sadellut kauheesti - sai olla ulkona ja myös perjantain suunnitelmatkin toteutuivat.
Tein myös ekaa kertaa elämässäni Sushia! Niiden teko oli (alkukankeudesta huolimatta!) melko helppoa. Ostettiin kaupasta valmis pakkaus, joka sisälsi kaiken muun tarvittavan, paitsi täytteet. Tehtiin Kalifornianrullia ja Savulohi-kurkkurullia. Ekan kerran maistoin Sushia tän vuoden alussa ja oon jo ihan hurahtanut niihin. Ehdottomasti yks lemppariruoista!








Kalifornianrulla: riisin päälle levitettynä majoneesia ja keskelle avokadoa+rapua.
Aloittelijana unohdin ekasta Kalifornianrullasta majoneesin! :(


Savulohi-kurkkurulla: Savulohta+todella ohuita&n.2,5cm pituisia kurkkuviipaleita



Sushia wasabi-, ja inkivääritahnan sekä oliivien kera! Ja oli muuten hyvää!;)



Onneksi mun täytyy herätä töihin enää neljänä aamuna kuudelta. Sen jälkeen mulla alkaa nimittäin loma...ihanaa!


/Mirva