maanantai 26. maaliskuuta 2012

Back in Helsinki

Täällä taas ollaan. Vaasassa viikonloppu meni mukavasti.

Sain "mukavan" vastaanotonkin kun venasin metroa matkalaukkujeni kanssa eilen aamulla. Sellanen 50+, todella lyhyt mies kiersi mut ensin edestä, tuijotti, pysähtyi mun viereen ja sanoi matalalla, hiljasella äänellä: "Hieno ilma. Minnes oot matkalla?"
No, ei käynyt miehellä oikeen flaksi (yllättäen!)- lähin saman tien muualle. Oikeen inhotti. Jäin tuijottamaan miehen touhuja ja siellähän se jatkoi kierrostaan. Nauratti kun seuraava naikkonen, jota se yritti liehitellä, oli yli puolet pidempi kuin itse mies. Kun metro tuli niin vilkasin vielä tilannetta. Tais mies jäädä yksin metroasemalle odottamaan seuraavia "naismahdollisuuksiaan" :D...odotukseksi se varmaan jäikin.

Eilen tuli hoidettua vaikka mitä asioita, mm. vein taas työhakemuksen yhteen paikkaan. Toivottavasti  nappaa, ainakin jäi positiivinen mieli työmahdollisuuksista!


Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! :)

-Mirva

torstai 22. maaliskuuta 2012

Home sweet home


Oon ihan puhki. Tulin joskus seiskan aikaan illalla kotiin, kun jäin koulun jälkeen vielä hetkeks soittamaan pianoa ja työstämään omia biisejä. Piti mennä illalla vielä salillekkin, mutta se saa nyt jäädä koska täytyy pakata ja siivota kämppä kuntoon ennenku lähen täältä viikonlopuks pois. Mulla on ollu hirveesti työasioita ym. hoidettavana, mutta oonpahan ainaki saanu kaiken tehtyä mitä tänään piti! Nyt vielä stressaa että saanko niitä kesätöitä, mutta enköhän mä saa ne hoidettua. Nimittäin ilman töitä mä en tule kesääni viettämään! Yleensä jos päätän jotain, niin sillon mä kans päätän ja järjestän asiat. Ja kesätyön hankkiminen on nyt yksi tällainen asia mun listalla ja se mun täytyy saada kuntoon asap.
Onhan mulla jo täällä Helsingissä töitä Joblink Oy:n kautta (vuokraa kaupoille kassatyöntekijöitä/hyllyttäjiä jne.), mutta en oikeen tiedä kuinka paljon sieltä saisin kesällä töitä. Periaatteessa siinä ei ole mitään vakituisia vuoroja. No, ei siitä sen enempää - en jaksa stressata näitä enää tänään. Täytyy viikonlopun aikana laittaa taas asioita eteenpäin.

Viikonlopusta puheen ollen! Pääsen siis taas vihdoinki käymään Vaasassa perhettä&kavereita näkemässä. IHANAA! Siitä onki aikaa ku sielä viimeks olin. Tais olla jouluna. Harmi vaan, että mun isosisko on just tulevana viikonloppuna vielä Rukalla. Hö...kauhee ikävä :(<3

miss u!

-Mirva







maanantai 19. maaliskuuta 2012

Lovelocks!

Mikä väsy! Olin viikonlopun Tampereella ja kun en jaksanut vielä lähteä reissaamaan kohti Helsinkiä sunnuntaina, niin heräsin tänään tosi aikasin aamulla ehtiäkseni kouluun ajoissa! Onneksi mun poikaystävä asuu kuitenkin ihan VR-aseman vieressä, niin ei mee ainakaan siihen matkaan paljoa aikaa.

Viikonloppu oli yhtä juhlaa. Perjantaina vietettiin mun paremman puoliskon synttäreitä ja tehtiin mm. friteerattuja banaaneja vaniljajätskin kera! Tein sitä ensimmäistä kertaa elämässäni, mutta yllätyin kuinka helppoa niiden tekeminen loppujen lopuksi oli ja valmistamiseenkin kului vain n. 20min! Synttäreiden kunniaks hoidin kaiken muun, mutta itse friteeraamiseen sain Harrilta apua.Tähän tehtävään Harri päätti suojautua hyvin, saattaahan kuuman öljyn käsittely kuitenkin olla vaarallista! (Luultavasti suosittelee tätä keinoa myös muille, jotka ovat aikeissa valmistaa friteerattuja banaaneja!)  Noh, eikös se niin mene, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Arvatkaas vaan sainko hyvät naurut?;D

carefuuul!
Ja vaikka itse sanonkin niin kyllä niistä ihan hyviä tuli!:D Ehkei kumminkaan ihan jokapäiväiseksi herkuksi, ovat nimittäin niin rasvasia, mutta miksei sitä vois vielä joskus toisteki kokeilla! Lopuksi vielä koristelin annokset vaniljasokerilla, valkosuklaarusinoilla ja sydänkarkeilla:
 Jos joku innostui, niin tässä helppo ohje! Friteeratut banaanit

Lauantaina kokoonnuttiin pitkästä aikaa viettämään tyttöjen iltaa entisen Oriveden opiston kavereiden kanssa. Oli kyllä tosi mukavaa!<3 Harmi, että kaikki on niin eri puolilla Suomea opiskelemassa ettei ehditä kauheen usein nähdä, mutta ollaan onneks kuitenki melko aktiivisesti koitettu pitää toisiimme yhteyttä.

Sunnuntaina oli sitten niin aurinkoinen ja kesäinen päivä (ihana käyttää jo sanaa "kesäinen"!:-) oispa jo se itse KESÄ täällä, vai mitä!), niin päätettiin Harrin kanssa lähteä istuskelemaan auringon alle. Nälkäkin ehti siinä samassa tulla, joten haettiin ensiksi Subista patongit ja kahvit. Oli kyllä ihan huippu sunnuntaipäivä taas kerrakseen! Sai nauttia kiireettömästä ja huolettomasta ajasta kaikessa rauhassa. Tuli jopa keskusteltua siitä, kuinka helposti sellainen rauhottuminen ja pelkkä oleminen tuppaa nyky-yhteiskunnassa helposti unohtua. On niin helposti sellainen olo, että aina pitäisi olla kiirehtimässä ja tekemässä jotain...

Sen lisäks, että nautittiin lämpimästä päivästä, niin päätettiin listata asioita joita haluttaisiin lähiaikoina elämässä tehdä! Listat ois varmasti voinut jatkua melkeen äärettömiin, mutta itse jätin mun oman kahteen sivuun. Siihen kuului mm. viikon mittainen reissaaminen asuntoautolla tulevana kesänä, puolimaratonin juoksu, ulkomaille lähtö (Australia?!), omien biisien tekoa, uuden kielen opettelu (italia, ranska?), yöuinteja kesällä ym.!

Näin myös ekaa kertaa Tampereella sillalla näitä ns. "lemmenlukkoja". Taisin saada jopa hieman nauruja Harrilta, kun olin niistä niin innoissani. Mut minkäs sille voi, ku tykkää romanttisista hössötyksistä ;D :D.



nam! :--D

Kivaa viikkoo! :)

-Mirva








keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Naura elämälle

Voi oon kyllä niin tän videon kannalla:). Katsokaa, tuli hyvä mieli! :)


  <3: Mirva

Sitruunoita&Siirappia!

Nykyään mulla on tapana pitää paasto n.kerran vuodessa ja alotin sen taas tänään. Viime vuonna pidin myös paaston, jolloin paastosin kolme päivää. Sen jälkeen oli todella kevyt ja hyvä olo! Paastohan ei siis ole dieetti vaan siinä on kyse elimistön puhdistautumisesta kuona-aineista! :)

Odotan innolla, miten tän kertainen paasto tulee menemään. Maksimissaan ihminen sais paastota 2 viikkoa, mutta mä en todellakaan pyri siihen. Musta ei varmaan edes olisi siihen!:D Paastoja on erilaisia, mutta itse pidän sitruunamehupaaston. Mun pitäisi juoda päivittäin n. kolme litraa nesteitä (tulee kyllä juotua sitäkin enemmän!), josta paastojuoman osuus olisi sellainen 1,5L. Loput voi olla esim. raikasta vettä ja yrttiteetä.
Mä juon mun paastossa myös hieman kaurajuomaa ja/tai alpro soya-trippejä. Mun ystävän, Mirkun, mielipide näistä paastojuomista oli melko negatiivinen, mutta mun mielestä ne hyviä!;) Eihän tota sitruunamehujuomaa jaksais ikuisesti juoda, mutta kaurajuomaa ja alpro soya-trippejä saatan ilman paastoakin silloin tällöin juoda!
Ainut huono puoli tässä on se, että joka aamu täytyy juoda tyhjään vatsaan 1L suolavettä! Se on pahan makuista, mutta jos sen vaan juo sen kummemmin maistelematta niin kyllä sekin menee! :D


Ohje:

Ennen paaston aloittamista olisi hyvä antaa kehon totutella tulevaan syömällä kevyesti muutama päivä ennen paastoa.

Paasto:

*Kokonaiskalorimäärä paaston aikana olisi hyvä piää alle 400-500 Kcal/päivä.

*Joka aamu tulisi juoda tyhjään vatsaan 1L haaleaa vettä, johon on lisätty 2 teelusikallista merisuolaa. Tämä edistää kuona-aineiden poistumista.

Sitruunamehujuoma:


9L vettä
1/2 dl  vaahtera-palmusiirappia (itse käytän kuitenkin vaahterasiirappia, koska vaahtera-palmusiirappi on paljon hintavampaa--> luin, että jossain litran pullo olisi maksanut esim. 45.50e, johon mulla ei kyllä köyhänä opiskelijana ole varaa :D)
1/2 dl sitruunoista puristettua mehua ("Sitruuna sisältää runsaasti C-vitamiinia ja luonnollisia bioflavonoideja. Vaikka sitruuna itsessään on hapan, sen vaikutus elimistössä on emäksinen, tasapainottava ja puhdistava.")
ripaus cayennepippuria (edistää mm. verenkiertoa)


Koska sitruunat ovat kuitenkin happamia, aiheuttavat ne happohyökkäyksen suuhun. Tämän vuoksi sitruunamehun juomisen jälkeen on aina hyvä neutralisoida hedelmähappoja purskuttamalla suussa vettä tai maitoa (maito on näistä kuitenkin tehokkaampi keino). Juomisen jälkeen ei tulisi myöskään harjata heti hampaita.
  

"Paastoaminen tuo hienon tunteen itsensä voittamisesta, ja paaston lopulla olo tuntuu hyvältä, rentoutuneelta, puhdistuneelta. Lisäksi paaston jälkeen on helpompaa siirtyä terveellisempiin ruokailutottumuksiin."

 
"Sitruunamehupaaston tuloksena on puhtaampi iho, parantunut ruoansulatus ja yleisvointi."



  Haluan taas kerran todistaa itelleni, että pystyn tähän! Meinasin tänään jo kaupassa ostaa jotain syömistä mutta pidin pääni ja lähdin kaupasta lopulta ne soijajuomat laukussani. Tällä hetkellä ei kyllä ole ollenkaan nälkä! Saa nähdä miten huominen päivä menee. Hyviä unia kaikille! :-)







-Mirva








 

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Peafowl

Taas on yksi viikonloppu ohi ja kohti kesää mennään! Päätimme tänään jopa virallisesti korkata kesän picnic-kauden erään herran kanssa! Aika täydellinen sunnuntaipäivä ulkona auringonpaisteessa kera croissantien ja muiden pikkuherkkujen + vieläpä hyvässä seurassa!;)

Tässä viikonloppu kuvina ja lopussa vielä viime postauksessani lupaamat kuvat :)

















Sunday Picnic!

Hair&Make-up Anja Rönkkö:





Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

/Mirva

torstai 8. maaliskuuta 2012

Feathers

Tää päivä on ollu melko pitkä. Menin kouluun kahekstoista ja kotiin tulin joskus kahdeksalta illalla. Koulussa oli kyllä välissä hypäreitä ja iltapäivällä en jaksanut lähteä koulun jälkeen erikseen kotiin, koska mun olis muutenkin pitänyt tulla takas myöhemmin bänditreenien takia. Mulla on kauhee väsy, mutta teen kuitenkin vielä yhden postauksen ennen kuin käperryn mun peiton alle! :)


Huomenna meen mun hyvän ystävän Anjan meikkimalliksi. Anja opiskelee meikkitaiteilijaksi ja niillä on aina säännöllisesti käytännön kokeita, jotka arvioidaan. Yritin äsken kaivaa kaikki höyhenkorvikset esille mitä omistan, sillä teemana tulee luultavasti olemaan fantasiahenkinen intiaanilookki. Siistiä! Tosin se ei ole varmaa, mutta eiköhän kaikki huomenna selviä. Voin lisätä sitten myöhemmin vähän kuvamateriaalia lookista, jos saan taiteilijalta luvan! ;)

Tässä pari kuvaa edelliseltä kerralta,kun olin Anjan mallina.
Hair&make-up Anja Rönkkö:



Hyvää yötä!

xx Mirva

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Number Seven

Sain tämän haasteen  Mariialta, joka on yksi mun läheisimmistä ystävistä :). Tässä se siis tulee:


Seitsemän asiaa, joita ette luultavasti vielä tienneet minusta:


 1. Kiinnitän huomiota yleensä aina ihmisten silmiin. Useesti on tapahtunut niin, että jos ollaan kavereiden kanssa keskusteltu jostain henkilöstä, jota en etukäteen heti ole muistanut, niin oon saattanut tuntomerkkien perässä kysyä mm. että "no minkä väriset silmät sillä on?". Siihen oon yleensä saanut kummastuneen vastauksen "No en mä tiedä??"

2. Jos joku sana kuullostaa kivalta, saatan tietoisesti joskus toistaa sen hiljaa ja huomaamattomasti tunnustellakseni, miltä sen sanominen tuntuu. Freak??! :D

3. Pienenä tanssittiin kuulemma mun isosiskon, Miran, kanssa olohuoneen pöydällä ja laulettiin. Mulla oli kädessä muovinen leikki mikrofoni ja aina kun mun sisko alkoi laulamaan, niin mä kopautin (lempeesti...toivottavasti!) sitä päähän sillä mikrofonilla ja sanoin "oo HILJAA!"  
Anteeks Mira!<3:S:D

4. Haluaisin vielä jossain vaiheessa elämää asua ulkomailla, kuten esimerkiksi Tukholmassa ja jossain päin Amerikkaa. Tällaisten isojen suunnitelmien toteutuminen riippuu kuitenkin aina elämäntilanteesta.

5. Yritän nähdä vaikeissakin asioissa usein niiden positiiviset puolet. Sellanen auttaa jaksamaan eteenpäin tilanteessa kuin tilanteessa!

6. Asun Helsingissä, mutta matkustelen junalla melkein jatkuvasti Tampereelle ;)

7. Harrastan mm. lenkkeilyä ja jos lenkkeilen iltaisin, niin oon todella vainoharhainen(=kaikki vastaantulijat saattaa olla raiskaajia,murhaajia, jne.)! Kerran olin illalla juoksulenkillä pururadalla ja ulkona oli jo hieman hämärää. Siinä juostessani pysähdyin salamana, kun näin edessäni kävelevän hahmon, jolla oli mun mielestä jotain epäilyttävää toisessa kädessä. ASE. Herranjumala! Ette arvaakaan kuinka korkeella kurkussa mun sydän sillä hetkellä oli! No, kävelin rohkeana pari askelta lähemmäs ja näin koiran....Niin mites se menikään. Ase=koirien flexi-talutin?:D

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Let your imagination run away

Onpas viikonloppu taas vaan hurahtanut ohi! Heräsin kuitenki tänään jo puoli ysiltä aamulla niin tässä ehtii onneksi tehdä vielä vaikka mitä. Viikonloppu on sujunu aika mukavasti. Perjantain vietin vaan kotona ja pidin "mirvaillan" eli olin vaan omissa oloissani ja tein mitä huvitti. Sillon päätin kuluttaa aikaani pyykkäämiseen ja leffan katseluun. Salillekin piti mennä, mutta päätinki sit vaan olla kotona. Lauantaina oli ihana herätä auringonpaisteeseen, ja vielä ihanempaa oli käydä ulkona ja tuntea kun se oikeen lämmitti! Jee, kyllä se kesä täällä taas pian on!
Lauantai oli melko aikaansaapa päivä, tosin mukava sellanen! Aamulla taas pyykkäsin vähän ja päätin tehdä porkkana&parsakaali sosekeiton äidin antamalla reseptillä. Harmi vaan, että innostuin vähän liikaa leikkimään mustapippurin kanssa. Kun söin sitä niin oikeestaan ainut mistä sain nauttia oli mustapippurin polttelevasta vaikutuksesta suussa. Ens kerralla vois laittaa vähän vähemmän sitä! No, kaikesta oppii :D.
Kun olin saanut laitettua pyykit kuivamaan, niin lähdin mun kaverin kanssa kahville keskustaan. Ja sitten oli vuorossa mun päivän haaste: lähdin toisen kaverin kanssa vähän yli 21km juoksulenkille! Huh, ei oo kyllä koskaan ennen tullut juostua yhteen menoon noin pitkään, mutta (melkeen) kaikkea kannattaa näköjään kokeilla, voi yllättyä positiivisesti!

Onneksi venyteltiin juoksulenkin jälkeen, en nimittäin tiedä olisinko muuten päässy tänään mun sängystä ylös! Nytkin teki jo vähän tiukkaa ja jalat tuntuu ihan puujaloilta :D.
Ens viikolla mua odottaa koulussa teoriakoe, joten ajattelin olla ahkera ja lähteä kirjastoon lukemaan niihin.







Aurinkoista sunnuntaipäivää! 

/Mirva

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Long Time No See

Siitä onkin pitkä aika, kun viimeksi oon tänne kirjotellu. Ei musta varmaan koskaan tulekaan mitään hyper aktiivista bloggaajaa, mutta koska mä pidän kirjottamisesta niin päätin taas alkaa vähän päivittelemään mun blogia! Ja onhan siinä sekin hyvä puoli, että kun nykyään moni mun hyvistä ystävistä ja läheisistä asuu jossain aivan muualla niin nekin voi sitten pysyä jotenkuten kärryillä mun elämästä. Toki se on paljon mukavempaa ja aidompaa soitella ja nähdä läheisiä, mutta aina se ei vaan välimatkan ja kiireiden takia onnistu.

Viime vuoden tosiaan asuin Orivedellä ja opiskelin vuoden Oriveden Opistossa musiikkilinjalla. Nykyään asun Helsingissä ja opiskelen Pop&Jazz-konservatoriossa muusikoksi. Elämä täällä on lähtenyt älyttömän hyvin käyntiin, oonhan mä muutenkin aina Helsingissä päin tykännyt olla! Pienet paikkakunnat osaa olla rauhallisia ja ihania, mutta itse viihdyn enemmän ihmisvilinän keskellä ja sitä täällä kyllä riittää. Ainut huono puoli on tietty se, että en enää näe perhettä ja kaikkia hyviä ystäviä niin useesti kun ennen, mutta sen vuoksi pyrinkin käymään aina sillon tällön, kun vaan on mahdollista, mun kotikaupungissa Vaasassa.

Saa nähdä, jos mä vihdoinkin innostuisin postailemaan tänne vähän enemmän. Viime vuonna se ei nimittäin ollut mitenkään erityisen kehuttavaa :D. Nyt aion kuitenki kattoa Last Night-leffan! Hyviä viikonloppuja kaikille!



 http://www.youtube.com/watch?v=IOsESt8NR7Q&feature=fvst