keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Sitruunoita&Siirappia!

Nykyään mulla on tapana pitää paasto n.kerran vuodessa ja alotin sen taas tänään. Viime vuonna pidin myös paaston, jolloin paastosin kolme päivää. Sen jälkeen oli todella kevyt ja hyvä olo! Paastohan ei siis ole dieetti vaan siinä on kyse elimistön puhdistautumisesta kuona-aineista! :)

Odotan innolla, miten tän kertainen paasto tulee menemään. Maksimissaan ihminen sais paastota 2 viikkoa, mutta mä en todellakaan pyri siihen. Musta ei varmaan edes olisi siihen!:D Paastoja on erilaisia, mutta itse pidän sitruunamehupaaston. Mun pitäisi juoda päivittäin n. kolme litraa nesteitä (tulee kyllä juotua sitäkin enemmän!), josta paastojuoman osuus olisi sellainen 1,5L. Loput voi olla esim. raikasta vettä ja yrttiteetä.
Mä juon mun paastossa myös hieman kaurajuomaa ja/tai alpro soya-trippejä. Mun ystävän, Mirkun, mielipide näistä paastojuomista oli melko negatiivinen, mutta mun mielestä ne hyviä!;) Eihän tota sitruunamehujuomaa jaksais ikuisesti juoda, mutta kaurajuomaa ja alpro soya-trippejä saatan ilman paastoakin silloin tällöin juoda!
Ainut huono puoli tässä on se, että joka aamu täytyy juoda tyhjään vatsaan 1L suolavettä! Se on pahan makuista, mutta jos sen vaan juo sen kummemmin maistelematta niin kyllä sekin menee! :D


Ohje:

Ennen paaston aloittamista olisi hyvä antaa kehon totutella tulevaan syömällä kevyesti muutama päivä ennen paastoa.

Paasto:

*Kokonaiskalorimäärä paaston aikana olisi hyvä piää alle 400-500 Kcal/päivä.

*Joka aamu tulisi juoda tyhjään vatsaan 1L haaleaa vettä, johon on lisätty 2 teelusikallista merisuolaa. Tämä edistää kuona-aineiden poistumista.

Sitruunamehujuoma:


9L vettä
1/2 dl  vaahtera-palmusiirappia (itse käytän kuitenkin vaahterasiirappia, koska vaahtera-palmusiirappi on paljon hintavampaa--> luin, että jossain litran pullo olisi maksanut esim. 45.50e, johon mulla ei kyllä köyhänä opiskelijana ole varaa :D)
1/2 dl sitruunoista puristettua mehua ("Sitruuna sisältää runsaasti C-vitamiinia ja luonnollisia bioflavonoideja. Vaikka sitruuna itsessään on hapan, sen vaikutus elimistössä on emäksinen, tasapainottava ja puhdistava.")
ripaus cayennepippuria (edistää mm. verenkiertoa)


Koska sitruunat ovat kuitenkin happamia, aiheuttavat ne happohyökkäyksen suuhun. Tämän vuoksi sitruunamehun juomisen jälkeen on aina hyvä neutralisoida hedelmähappoja purskuttamalla suussa vettä tai maitoa (maito on näistä kuitenkin tehokkaampi keino). Juomisen jälkeen ei tulisi myöskään harjata heti hampaita.
  

"Paastoaminen tuo hienon tunteen itsensä voittamisesta, ja paaston lopulla olo tuntuu hyvältä, rentoutuneelta, puhdistuneelta. Lisäksi paaston jälkeen on helpompaa siirtyä terveellisempiin ruokailutottumuksiin."

 
"Sitruunamehupaaston tuloksena on puhtaampi iho, parantunut ruoansulatus ja yleisvointi."



  Haluan taas kerran todistaa itelleni, että pystyn tähän! Meinasin tänään jo kaupassa ostaa jotain syömistä mutta pidin pääni ja lähdin kaupasta lopulta ne soijajuomat laukussani. Tällä hetkellä ei kyllä ole ollenkaan nälkä! Saa nähdä miten huominen päivä menee. Hyviä unia kaikille! :-)







-Mirva








 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti